België verliest eerste wedstrijd op EK volley met 3-1 van Italië

België heeft zijn openingsduel op het EK volleybal in het Oostenrijkse Innsbruck niet kunnen winnen. In groep C was Italië met 3-1 te sterk. In de belangrijke derde set misten onze landgenoten drie setballen, de setstanden waren uiteindelijk 22-25, 25-18, 29-27 en 25-15.

drombouts

Op papier was Italië de sterkste. De Azzurri staan immers vierde op de wereldranglijst, terwijl België pas 41ste staat, maar de mannen van Claudio Gewehr startten sterk en haalden de eerste set met 22-25 binnen.

Italië leek pas in de tweede set op dreef te komen en won vrij vlot met 25-18. Naar het einde toe lukten de Belgen wel enkele punten die vertrouwen gaven voor set drie. Daarin waren beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd en België kreeg zelfs drie setballen, maar evenveel keer ging het mis in de afwerking.

De Italianen namen het commando over en bij 28-27 was de tweede setbal goed voor 2-1. De veer was gebroken bij de Belgen, en ondanks enkele knappe punten van Sam Deroo stoomde Italië door naar 25-15 set- en matchwinst.

In de groep van België versloeg Frankrijk eerder zaterdag Finland met 3-1. Italië en Frankrijk gaan zo samen aan de leiding met 3 punten. Zondag speelt België tegen Frankrijk, maandag volgt de laatste groepswedstrijd tegen Finland.

De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen een barragewedstrijd tegen respectievelijk de derde en tweede van groep A voor een plaats bij de laatste acht. De laatste in de groep is uitgeschakeld.

Meer sportnieuws