1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Obama en Bush herdenken 9/11

Onder meer president Barack Obama en zijn voorganger George W. Bush zijn zaterdag begonnen aan de herdenkingsplechtigheden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001.

drombouts

Bush legde een krans neer aan het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon. Daarna trok hij naar Shanksville in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar tien jaar geleden een gekaapt vliegtuig neerstortte. Bij de crash stierven alle passagiers en bemanningsleden van Flight 93.

Ook vicepresident Joe Biden en de oud-president Bill Clinton waren aanwezig. Ze onthullen het eerste deel van een nieuw monument, dat uiteindelijk moet bestaan uit 40 windschermen. Het eerste deel bevat een uitzichtpunt en een muur met namen van de slachtoffers.

Het duurde zo lang voordat het monument er was door het grote aantal inzendingen waar een keuze uit moest worden gemaakt. Eerder lag er wel een tijdelijk monument.

Obama wandelde zaterdag met zijn vrouw Michelle op het Arlington kerkhof in Washington. De president hielp met zijn dochter Malia ook in de centrale keuken van de hoofdstad. Zondag komt hij naar Pennsylvania.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio