Bennati werkt knap ploegwerk af in de Vuelta

Bennati werkt knap ploegwerk af in de Vuelta

Bennati werkt knap ploegwerk af in de Vuelta

Print
Daniele Bennati (Leopard-Trek) heeft de twintigste rit in de Vuelta op zijn naam geschreven. Nadat zijn ploegmaten, waaronder Monfort, de rode loper hadden uitgerold, maakte de Italiaan het gemakkelijk af in een massaspurt voor zijn landgenoten Gasaprotto en Caruso.

De Belg Sep Vanmarcke werd knap vierde. De Brit Froome probeerde de leiderstrui van de Spanjaard Cobo andermaal aan te vallen, maar zonder succes.

Zondag staat de slotrit op het programma in de Vuelta.

Belgen

De voorlaatste rit kende een vreemd verloop. Een groep van 26 renners, met daarbij onze landgenoten Greg Van Avermaet, Jan Bakelants, Jurgen Van de Walle en Nick Nuyens, reed al snel weg maar het peloton gaf geen vrijgeleide. Ook Bennati zat toen al mee vooraan.

Op de Puerto de Urkiola bleef van die ruime kopgroep alleen nog Carlos Barredo over. De Spanjaard van Rabobank had 1:45 voorsprong op zijn eerste achtervolgers, maar had wel nog 45 kilometer voor de boeg en bovendien nam Leopard-Trek in het peloton het heft in handen.

Sastre

In de finale kreeg Barredo nog de steun van ex-Tourwinnaar Carlos Sastre, die het nog even alleen probeerde maar op 2,5 kilometer werd ook hij gegrepen.

Bennati werd comfortabel afgezet in de laatste rechte lijn en maakte het werk van zijn ploegmaats keurig af. Hij haalde het met een fietslengte voor Gasparotto. Na Sep Vanmarcke was Kristof Vandewalle op een achtste plaats de tweede landgenoot in de top tien.

In het klassement veranderde niets, waardoor Juan Jose Cobo zondag met een voorsprong van amper dertien seconden op Christopher Froome naar Madrid rijdt. Voor het puntenklassement wordt het in de Spaanse hoofdstad nog bikkelhard knokken tussen Joaquin Rodriguez en Bauke Mollema, zaterdag negende.

MEEST RECENT