N-VA tegen shariarechtspraak in Antwerpen

N-VA tegen shariarechtspraak in Antwerpen

N-VA tegen shariarechtspraak in Antwerpen

Print
"Rechtbanken worden in het parlement opgericht door een democratische meerderheid, niet door Sharia4Belgium". Dat stelt Kamerlid Jan Van Esbroeck (N-VA) in een reactie op de oprichting van een islamitische rechtbank door de fundamentalistische organisatie Sharia4Belgium.

"Nog veel erger is het dat Antwerps OCMW-voorzitter Monica De Coninck dit toestaat en er genoegen mee neemt omdat de rechtbank "alleen zou bemiddelen". Ze vergeet hierbij dat de sharia de wet van Allah is, die boven alle wetten van de maatschappij staat. De sharia bepaalt dat kinderen (jongens vanaf 7 jaar en meisjes vanaf 12 jaar) bij een echtscheiding altijd worden toegewezen aan de vader", zo luidt het.

Lees ook Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank - VB vraagt sluiting

"Sharia4belgium wil certificaten uitschrijven na rechtspraak. Die moeten worden nageleefd volgens het islamitische geloof. Volgens De Coninck is dit allemaal zo erg niet, maar ze vergeet dan wel dat er al een soort van religieuze politie bestààt die actief is in haar stad", zegt Van Esbroeck (foto).

En het nationalistische Kamerlid besluit: "Een islamitische rechtbank toestaan zet de deur open naar een maatschappij naast de onze maar op ons grondgebied en is een eerste belangrijke stap naar de islamisering van onze maatschappij."

JDW

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws