Spitaels: "Di Rupo en Michel moeten Wallonië dringend een gezicht geven"

Spitaels: Di Rupo en Michel moeten Wallonië dringend een gezicht geven

Spitaels: "Di Rupo en Michel moeten Wallonië dringend een gezicht geven"

Print
Elio Di Rupo en Charles Michel moeten duidelijk verwoorden hoe ze de toekomst van Wallonië zien. Dat zegt Guy Spitaels, gewezen PS-voorzitter en gewezen Waals minister-president, zaterdag in Le Soir.

Spitaels, die voorzitter was van de Franstalige socialisten tussen 1981 en 1992, toont nog nauwelijks geestdrift tegenover België. "Het is dringend dat het gezicht van Wallonië gedefinieerd wordt. Di Rupo en Michel moeten uitleggen hoe ze de 3,5 miljoen Walen gaan leiden."

Die 3,5 miljoen Walen hebben volgens Spitaels buitengewoon grote openbare structuren: het Gewest, de Gemeenschap, vijf provincies, de diverse onderwijsnetwerken.

Volgens de gewezen PS-voorzitter rust de verantwoordelijkheid van die situatie niet op de schouders van de PS als dusdanig. Spitaels zegt dat hij in het verleden geprobeerd heeft om de structuren te breken, maar zonder succes.

Spitaels beschouwt tot slot Bart De Wever als "intelligent, doortrapt en een geniaal leider", maar volgens de gewezen Waals minister-president is de N-VA-voorzitter in geen geval "gevaarlijk".

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws