MR-voorzitter Charles Michel roept op tot kalmte

MR-voorzitter Charles Michel roept op tot kalmte

MR-voorzitter Charles Michel roept op tot kalmte

Print
MR-voorzitter Charles Michel heeft zaterdag iedereen opgeroepen om kalm te blijven en zich te hoeden voor zenuwachtigheid tijdens de cruciale fase van de onderhandelingen. Michel sprak zaterdag MR-militanten toe tijdens de zomeruniversiteit van zijn partij. Zijn woorden verwezen naar de recente verklaringen van FDF-voorzitter Olivier Maingain. De formateursonderhandelingen lagen zaterdag stil omdat de broer van Elio Di Rupo begraven wordt.

Michel vermeldde de naam van Maingain niet specifiek, maar zijn antwoorden op de vragen van de aanwezige journalisten logen er niet om.

Op de vraag of zijn oproep tot kalmte een vermaning betekende aan het adres van Maingain, antwoordde Michel: "Ik vraag respect voor iedereen die aan tafel zit om te onderhandelen."

"Andere mensen, zoals Waals minister Jean-Claude Marcourt, hebben ook onvriendelijke woorden geuit aan het adres van Maingain", voegde de MR-voorzitter eraan toe.

Lees ook Maingain: "Onderhandelingen hypocrieter sinds N-VA weg is"

Onevenwichtig

De FDF-voorzitter zei vrijdag op een persconferentie dat wat nu bij de communautaire onderhandelingen op tafel ligt "onevenwichtig" is en "niet overeenstemt met wat de Franstaligen in 2007 vroegen."

Maingain verwijst zo naar de eis Brussel uit te breiden indien BHV zuiver wordt gesplitst. Hij herhaalde zijn woorden zaterdag in Boussu-lez-Walcourt.

Charles Michel herhaalde zaterdag dat de standpunten van het FDF hem niet onder druk zetten omdat hij de lijn van de ganse partij verdedigt, het FDF incluis: er is geen sprake van een oplossing die zou leiden tot de verarming van Brussel en er is geen sprake van het loslaten van Brussel.

Foto Photo News

MEEST RECENT