Galimzyanov de beste in Parijs-Brussel

Galimzyanov de beste in Parijs-Brussel

Galimzyanov de beste in Parijs-Brussel

Print
De Rus Denis Galimzyanov (Katusha) heeft Parijs-Brussel gewonnen. Na 219,5 kilometer klopte hij de Wit-Rus Yauheni Hutarovich en de Fransman Anthony Ravard in een massaspurt.

Michael Van Staeyen was de eerste Belg op een negende plaats.

Van Goolen

Een zestal, met daarbij Jurgen Van Goolen, kleurde de eerste wedstrijdhelft, maar aan de voet van de Bruine Put was alles opnieuw te herdoen.

De voorlaatste helling van de dag zorgde voor de nodige versnippering en onder impuls van een bedrijvige Jelle Vanendert zonderde een twintigtal renners zich af. Ook André Greipel zat mee vooraan, net als Jens Keukeleire en twee spurters van Vacansoleil, Romain Feillu en Borut Bozic.

Keperenberg

De samenwerking in de ruime kopgroep was echter niet optimaal en op de Keperenberg, de slothelling, regende het demarrages. Niemand raakte echt weg en intussen was het peloton ook genaderd tot op een honderdtal meter.

Offredo probeerde nog, maar met nog vijf kilometer te gaan werd ook hij ingelopen.

Daarna raakte niemand nog weg, en in de lange rechte lijn haalde Galimzyanov het met overmacht voor de andere snelle mannen. De Rus volgt op de erelijst de Spanjaard Francisco Ventoso op.

Uitslag:

1.D. Galimzyanov (Rus)
2.Y. Hutarovich (WRu)
3.A.Ravard (Fra)
4.S.Van Dijk (Ned)
5.T.Miyazawa (Jap)
6.B.Bozic (Svn)
7.A.Kristoff (Noo)
8.D.Colli (Ita)
9.M.VAN STAEYEN
10.C.Lemoine (Fra)

Meer sportnieuws