Dorpskern Kalfort ondergaat metamorfose

Print
Puurs - Tegen september 2013 krijgt Kalfort van aan de kerk tot de N16 een volledig nieuwe rijbaan en dubbele voet- en fietspaden langs elke kant van de rijweg.
"In september 2012 starten we met de heraanleg van de rijbaan vanaf de brug over de Molenbeek naar de Van Kerckhovenstraat en de Kleine Amer. Er komt ook een nieuwe riolering. Langs beide kanten van de rijbaan komt een dubbel voet- en fietspad, dat van de weg gescheiden is. Voorts komen er groenvoorzieningen en snelheidsremmers aan de spoorwegoversteek. Na een jaar zullen we hiermee klaar zijn. Dan starten we met de vernieuwing van de rest van de dorpskern", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
De bewoners willen dat de gemeente ook een zone-30 invoert. Zeker omdat de buitengewone basisschool van Sjabi na de werkzaamheden van de Hof-ten-Berglaan naar de Kleine Amer verhuist. "In 2013 of 2014 wordt begonnen met de bouw van de nieuwe vestiging, die schuin achter de brandweerkazerne zal komen", zegt Koen van den Heuvel. "Dat is een extra reden om een zone 30 in te voeren, maar een definitieve beslissing hebben we nog niet genomen. We moeten hierover nog een mobiliteitsstudie maken." CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio