Agressor slaat agente ziekenhuis in

Agressor slaat agente ziekenhuis in

Agressor slaat agente ziekenhuis in

Print
Hoboken - Een vrouwelijke politie-inspecteur is vrijdag omstreeks 23.45 uur zwaargewond geraakt toen ze een man wees op een verkeersovertreding. De man sloeg de agente arbeidsongeschikt.

Twee politie-inspecteurs zagen hoe een man, samen met zijn vrouw en hun zoontje, de Sint-Bernardsesteenweg overstak terwijl het verkeerslicht op rood stond. Toen de inspecteurs de man hierover aanspraken en hem om zijn identiteitskaart vroegen, werden ze afgesnauwd.

Toen de collega’s de man vertelden dat ze hem mee zouden nemen naar het politiekantoor als hij zijn identiteitskaart niet wilde tonen, was het hek helemaal van de dam. De man viel de inspecteurs aan. Vooral een vrouwelijke politie-inspecteur kreeg het hard te verduren.

Arbeidsongeschikt

De agente kreeg enkele rake vuistslagen in het aangezicht en de agressor greep haar naar de keel. Ook toegesnelde collega’s konden de agressor niet meteen overmeesteren. Ze waren genoodzaakt pepperspray en hun wapenstok te gebruiken. Maar ook dat had geen effect op de man.

Zelfs toen ze de man uiteindelijk geboeid in het dienstvoertuig hadden gekregen, zong de verdachte geen toontje lager. Hij trapte met zijn schoenen tegen de ramen van de combi en spuwde naar alles en iedereen in zijn buurt. De agressieve man is een 40-jarige Antwerpenaar.

De man werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid. De vrouwelijke politie-inspecteur werd overgebracht naar het UZA in Edegem. Ze is een tijdje arbeidsongeschikt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio