Belgacom-topman haalt omstreden assistente op eigen houtje weer binnen

Belgacom-topman haalt omstreden assistente op eigen houtje weer binnen

Belgacom-topman haalt omstreden assistente op eigen houtje weer binnen

Print
Belgacom-topman Didier Bellens komt opnieuw in opspraak. Hij heeft zijn persoonlijke assistente weer in dienst genomen, tegen de wil van de raad van bestuur in.

Bellens' assistente Concetta Fagard moest voor de zomer opstappen omdat ze werknemers gepest zou hebben. De vrouw wilde onlangs opnieuw aan de slag bij het telecombedrijf, maar de raad van bestuur verzette zich daar deze week tegen.

Maar vrijdag stuurde Didier Bellens een mededeling rond naar enkele leden van de directie waarin hij aankondigde dat Fagard zou terugkeren.

Volgens Bellens is zijn assistente onmisbaar voor het bedrijf. Hij zou het "ongehoord vinden dat de onderneming iemand met dergelijke capaciteiten" geen nieuwe kans zou geven.

Sanctie

Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) is niet opgezet met de actie van Bellens. "Ik spreek mij niet uit over de dame die hij weer wil aannemen. Wat ik echter wél onbegrijpelijk vind, is dat het remuneratiecomité van de raad van bestuur zich tegen haar indienstname heeft uitgesproken, maar dat hij dat zomaar naast zich neerlegt."

De voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom bevestigde dat de raad van bestuur het benoemingsdossier opnieuw zal openen. Ze wil wachten tot deze procedure is afgerond voor ze een beslissing neemt over eventuele sancties tegen de Belgacom-baas.

Ook in 2008 ging Bellens al eens in tegen de raad van bestuur. Het ging toen over zijn eigen herbenoeming. Bellens haalde uiteindelijk zijn slag thuis.

.

Nu in het nieuws