Maingain: "Onderhandelingen hypocrieter sinds N-VA weg is"

Maingain: Onderhandelingen hypocrieter sinds N-VA weg is

Maingain: "Onderhandelingen hypocrieter sinds N-VA weg is"

Print
FDF-voorzitter Olivier Maingain spreekt in een interview met La Libre Belgique opnieuw straffe taal en haalt uit naar bijna alle partijen die mee aan de onderhandelingstafel zitten. Volgens hem verlopen de onderhandelingen hypocriet en moeten de Franstalige partijen "de slachting" stopzetten.

Maingain hekelt allereerst de houding van de Vlaamse partijen. Die "zijn opnieuw vals aan het spelen" door te proberen opnieuw de taalfaciliteiten in de Vlaamse rand te verkopen.

Maingain neemt meteen ook PS'er Philippe Moureaux, cdH-vicepremier Joëlle Milquet en formateur Elio Di Rupo op de korrel. Bovendien haalt hij ook uit naar MR-senator Armand De Decker, Europees voorzitter Herman Van Rompuy en en passant Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux.

De FDF-voorzitter vindt dat de "onderhandelingen hypocrieter verlopen sinds N-VA niet meer aan tafel zit" en dat "CD&V de lusten van het separatisme wil, maar niet de lasten". Hij roept op tot overleg tussen de Franstalige partijen en vraagt de "slachting", de "verstikking van Brussel door de Vlaamse partijen" stop te zetten.

.

Nu in het nieuws