Toch geen Q8-station in Laageind

Toch geen Q8-station in Laageind

Toch geen Q8-station in Laageind

Print
Stabroek - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zegt 'neen' tegen de mogelijke inplanting van een Q8-benzinestation aan het Laageind in Stabroek. Omdat het hier gaat over een bindend advies is de kans klein dat Q8 in het centrum van de gemeente een tankstation kan neerzetten.
Vlak voor de zomervakantie ontstond in het centrum van Stabroek beroering omdat Kuwait Petroleum Belgium aan het Laageind een tankstation wilde bouwen recht tegenover de Picolosite. Er ontstond een spontaan volksprotest en honderden bezwaarschriften tegen de bouw- en milieuvergunningsaanvraag werden binnengebracht.

"In dit dossier is het advies van AWV ontzettend belangrijk, omdat het bindend is. Het agentschap liet ons zopas weten dat het niet akkoord kan gaan met de ingediende bouwaanvraag. Dat betekent dat wij als ontvoogde gemeente nu kunnen beslissen om geen bouwvergunning te verlenen. Indien Q8 in beroep gaat tegen de weigering van de bouwvergunning, wordt dat dossier behandeld door de provincie. Het advies van AWV is echter ook voor de provincie bindend. Moest de provincie toch positief geven wat betreft de milieuvergunning, stelt dat zonder bouwvergunning niet veel", legt schepen voor Ruimtelijke Ordening Liesbeth Verhaert (cd&v) uit. Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio