Lichte kleuren voor jonge gezinnen

Lichte kleuren voor jonge gezinnen

Lichte kleuren voor jonge gezinnen

Print
Schilde - Dertig jaar geleden liet toenmalig schepen van Sociaal Welzijn Karel De Meutter (CD&V) aan de Molenstraat twaalf appartementen voor jonge gezinnen bouwen.
Omdat de appartementen, na al die jaren intensief gebruik, uitgeleefd waren, gingen er half augustus na herhaald aandringen van schepen van Sociaal Welzijn en OCMW-voorzitter Lieve Struyf (CD&V), grondige renovatiewerkzaamheden van start. Vrijdag werd het tweede appartement opgeleverd.

Lichte kleuren

"De appartementen zijn echt heel knap opgefrist", vond Lieve Struyf. "Er werden lichte kleuren gebruikt en het geheel oogt heel modern. Alle appartementen krijgen nieuwe vloeren en ook badkamers en keukens worden volledig vernieuwd. Het is immers de bedoeling om de woonkwaliteit te optimaliseren en de energieprestatie aanzienlijk te verbeteren. Daarom werden er ook nieuwe ramen geplaatst en werd het besturingssysteem van de centrale verwarming gemoderniseerd."

Struyf wijst erop dat de appartementen nog steeds worden aangewend om jonge gezinnen uit de gemeente te huisvesten, die het moeilijk hebben op de private huurmarkt.

Alleenstaande moeders

"De gebouwen zijn eigendom van de gemeente, maar het OCMW wijst ze toe", verduidelijkt ze. "De meeste appartementen worden bewoond door jonge gezinnen, meestal met zeer jonge kinderen. Het is natuurlijk wel zo dat het concept 'jong gezin' in de loop der jaren veranderd is. In de praktijk gaat het immers dikwijls om alleenstaande moeders."

Nu moeten nog de tien andere appartementen aan de beurt komen. "Het enige dat daarna nog zou moeten gebeuren, is een grondige inspectie van het dak en herstelling van de zinken dakgoten, om eventuele insijpeling te vermijden", besluit Struyf. "De bewoners zijn alvast zeer opgetogen over het mooie resultaat." SeRu
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio