CONTAINERKLASSEN PIJPELHEIDE

CONTAINERKLASSEN PIJPELHEIDE

CONTAINERKLASSEN PIJPELHEIDE

Print
Heist-op-den-Berg - In Heist-op-den-Berg wordt de gemeentelijke basisschool van Pijpelheide geconfronteerd met dit probleem. Op amper twee jaar tijd is er een volledige klas van 25 leerlingen bijgekomen!
De toename van het aantal leerlingen van deze basisschool heeft zeker ook te maken met het feit dat er in de buurt enkele grote verkavelingen ontwikkeld werden. Op enkele jaren tijd zullen er wellicht meer dan 100 woningen bijkomen. Dit heeft tot gevolg dat de actuele tendens zich ongetwijfeld zal voortzetten.

"Om snel te kunnen inspelen op het probleem, heeft het gemeentebestuur beslist een containerinfrastructuur te huren. Ze omvat twee containerklassen en één containereetzaal waar meer dan 100 leerlingen terechtkunnen. Deze installatie kost de gemeente jaarlijks ongeveer 25.000 euro. Deze containerklassen bieden hetzelfde comfort als een gewone klas; er is airco voorzien, ze voldoen aan de isolatienormen, er is sanitair, etc. .Met de containerinfrastructuur kon op korte termijn een efficiënte oplossing bezorgd", zegt onderwijsschepen Eric Verbist.

FOTO:Schepen Eric Verbist, directrice Rita Bogaerts en de leerlingen voor hun nieuwe containerklasje.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio