Antwerpenaar gaat toch vliegen op 9/11

Antwerpenaar gaat toch vliegen op 9/11

Antwerpenaar gaat toch vliegen op 9/11

Print
Wilrijk - Gerrit Dispersyn uit Wilrijk, die in Princeton dichtbij New York woont samen met echtgenote Sonja Vloeberghs uit Hoboken, zegt dat hij nu zondag toch gewoon doorgaat met zijn opleiding voor piloot van een sportvliegtuig.

"Het gaat hier op radio en tv alleen nog maar over de herdenking van de aanslagen zondag en over de nieuwe terreurdreiging", vertelt hij aan de redactie van Gazet van Antwerpen. "Ik heb ook gehoord dat ze voor wat de luchtvaart betreft vooral de controles op privé- en kleinere vluchten zullen verscherpen. Ik ben wel benieuwd wat dat gaat geven voor mijn trainingsvlucht zondag."

Dispersyn doet er vermoedelijk goed aan vooral niet van het toegestane traject af te wijken. Vrijdag maakte de Belgische defensieminister Pieter De Crem bekend dat in ons land de F-16's gemiddeld vier keer per jaar gewapend uitrukken voor verdachte vluchten.

Het blijken altijd valse alarmen te zijn, bijvoorbeeld veroorzaakt door nonchalante piloten van burgervluchten die zich niet strikt aan de voorschriften houden. De F-16's staan op Kleine Brogel dag en nacht paraat om binnen de vijf minuten op te stijgen bij een alarm. Het laat zich raden dat het Amerikaanse leger minstens zo waakzaam is.

Dispersyn heeft verschillende collega's die zondag met een gewone lijnvlucht een verplaatsing maken. Of zij niet bezorgd zijn over een mogelijke aanslag op de tiende verjaardag van 'nine eleven'? "Och, ze zijn daar gelaten in. Ze verwachten in elk geval extra controles op de luchthavens zondag en extra lange wachtrijen."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio