Dewinter treedt af als fractieleider in Vlaams Parlement

Dewinter treedt af als fractieleider in Vlaams Parlement

Dewinter treedt af als fractieleider in Vlaams Parlement

Print
Antwerpen - In 2012 treedt Filip Dewinter af als fractieleider van het VB in het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig concentreren op de verkiezingen in Antwerpen. Daarna wordt hij mogelijk voorzitter van het VB.

Filip Dewinter wordt volgend jaar voor de vierde keer lijsttrekker van het VB in Antwerpen. “Dat wordt een moeilijke campagne waarvoor ik al mijn kracht en energie nodig heb”, zegt hij in een interview met uw krant. “Ik wil voor 100% voor Antwerpen gaan, ik ben van plan om Patrick Janssens en Bart De Wever te achtervolgen tot in Timboektoe. Daarom lever ik in de loop van 2012 na twintig jaar mijn mandaat van fractieleider in het Vlaams Parlement in.”

Dewinter blijft wel gewoon parlementslid. Zijn meest waarschijnlijke opvolger als fractieleider is Joris Van Hauthem uit Lennik. Die blijft dan aan tot de Vlaamse verkiezingen van 2014.

Is Dewinter op weg om na de verkiezingen van oktober 2012 partijvoorzitter te worden, nu Bruno Valkeniers heeft aangegeven dat hij zichzelf wellicht niet opvolgt?

“Ik sluit niet uit dat ik kandidaat ben”, zegt hij. “Mijn voorkeur gaat uit naar een jongere figuur, maar een oude rot als overgangsvoorzitter is ook een optie. Dat moeten we na de verkiezingen bekijken.”

LM

Foto Photo News

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio