Leeuwen koning te rijk in nieuw perk Zoo

In de Antwerpse Zoo is donderdag het nieuwe leeuwenperk officieel geopend door Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA). De leeuwen krijgen een verblijf van zo’n 1000 vierkante meter, da’s tien keer zo groot als hun vorig perk.

ikerremans

De bouw heeft twee jaar geduurd en kostte 6,5 miljoen euro, vijf miljoen daarvan kwam van de Vlaamse overheid. In het compleet vernieuwde panoramaperk zullen niet alleen de drie leeuwen van de Zoo hun intrek nemen, er is ook plaats voor de kamelen, dromedarissen, stokstaartjes en vosmangoesten. Deze twee laatste roofdiertjes hebben een eigen privéperk, maar kunnen binnenkort ook op verkenning in een gemeenschappelijk deel met de leeuwen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de diertjes ten prooi vallen aan de leeuwen, maar daar moeten ze dan wel zelf voor zorgen. Via 250 meter ondergrondse vluchttunnels moet het hen lukken om uit de klauwen te blijven van de leeuwen.

Om het perk nog een stuk attractiever te maken, wordt opnieuw gestart met de kweek van de leeuwen. Als alles goed gaat, kunnen Victor en Maouli tegen eind dit jaar zelfs nog voor kleintjes zorgen. Caitlin, de dochter van het koppel, kan voorlopig niet deelnemen aan het kweekprogramma omdat de enige kweekman in de Zoo haar vader is. Als er een andere kweekman zou komen, maakt ook zij kans om mama te worden.

BL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio