Beerschot mogelijk match zonder supporters na 'Fukushima'-incident

Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag het spelen van één wedstrijd achter gesloten deuren en een boete van 26.000 euro geëist voor eersteklasser Beerschot. De vordering komt er na de kwetsende 'Fukushima-spreekkoren' door Beerschot-fans tijdens de match op Lierse.

jrosquin

De bondsprocureur verwees tijdens de zitting naar de FIFA-reglementen waarin gestipuleerd staat dat de betrokken club in dergelijke zaken de verantwoordelijkheid moet dragen. De procureur benadrukte eveneens dat de gezangen van racistische aard waren en dat de club in het verleden al voor soortgelijke feiten op de vingers werd getikt.

Beerschot niet akkoord

Beerschot liet al weten niet akkoord te gaan. In de ogen van het Beerschot-bestuur is de zaak onontvankelijk omdat onpartijdige rechtspraak niet meer mogelijk zou zijn. "Na de match ventileerden bondsoffcials onmiddellijk hun opinie in de media. Bovendien is dit een flagrante inbreuk op het gelijkheidsbeginsel. 'Fukushima' roepen naar de keeper van de tegenstander werd wel bestraft, het voortdurend roepen van "Stijnen homo" niet, terwijl dat laatste toch een duidelijk geval van homofobie is", luidde de mededeling van Beerschot.

Rond de 70e minuut van de wedstrijd Lierse-Beerschot op de vierde speeldag scandeerde een deel van de Beerschot-aanhang "Fukushima" richting de Japanse doelman van Lierse en werden er ook projectielen op het veld gegooid. Scheidsrechter Luc Wouters legde de match daarna enkele minuten stil en pas nadat de gemoederen bedaard waren, kon er verder gespeeld worden.

De uitspraak volgt op vrijdag 9 september.

Foto: Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio