Sergio Herman stelt Antwerps restaurant in kapel voor

Print

Sergio Herman stelt Antwerps restaurant in kapel voor

Antwerpen - Voor een volle kapel stelde culinaire hogepriester Sergio Herman zijn evangelie voor. La Chapelle, het nieuwe restaurant van de sterrenchef, zal daar in 2013 openen.

Het was nog ploeteren over inderhaast over de modder neergelegde planken om in de kapel van het voormalig militair hospitaal te geraken, maar er valt niet aan te twijfelen: hier groeit een project met allure, met de oude kapel als parel aan de kroon. De kapel wordt nu La Chapelle, het derde restaurant van driesterrenchef Sergio Herman.

Zijn affiniteit met Antwerpen is groot, vanaf zijn eerste bezoek. Sergio Herman: “De ontvangst in Antwerpen, ook door de stedelijke instanties, was als een warm deken. Dat had ik nooit gekregen in Amsterdam."

"In La Chapelle willen we iets laagdrempeligs neerzetten, waar ambiance, sfeer en warmte heerst. Men zal kunnen afzakken om enkel een aperitief aan de bar te drinken, of om een paar oesters te eten. Er komt ook een reuzeterras met zicht op wat het Paradeplein wordt. Men moet hier altijd relaxed met vrienden terechtkunnen, er moet stemming heersen.”

Stadsoase

De kapel maakt deel uit van het voormalig militair hospitaal. Onder de benaming ‘t Groen Kwartier ontwikkelt zich in een parktuin momenteel een binnenstedelijk vastgoedproject. Dat wordt een mix van trendy lofts, appartementen en gezinswoningen.

Momenteel zijn nog maar een dertigtal bewoners ingetrokken op de site, die nog grotendeels een bouwwerf is.

Maar het wordt een stadsoase, zoveel is zeker, en Sergio’s La Chapelle moet dienen om het geheel te ontsluiten, te zorgen dat ook mensen van buitenaf binnenstromen en voor leven zorgen.

Rudy Collier

Foto: Jan Van der Perre

Lees een hele reportage in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio