Dimitri Verhulst legt zichzelf het zwijgen op

Dimitri Verhulst, auteur van onder meer ‘De Helaasheid Der Dingen’ heeft even geen zin meer in interviews. “Ik ben bang dat mensen me beu geraken als ik te veel in de belangstelling sta. Bovendien schrijf ik liever dan ik spreek”, zegt Verhulst.

ikerremans

Op 22 september verschijnt ‘De Intrede Van Christus In Brussel’, de nieuwe roman van Verhulst. Samen met die mededeling verspreidde zijn uitgeverij gisteren het bericht dat Verhulst “weinig of geen” interviews zal geven over zijn nieuwe roman. Hij is het beu dat hij “bij ieder boek vaak dezelfde antwoorden moet geven op steeds dezelfde vragen.”

Hallo Dimitri Verhulst? “Ik was al bang dat dat persbericht het omgekeerde effect zou hebben. En kijk, je bent al de tweede die belt op een kwartier tijd (lacht).”

Verhulst geeft sowieso niet graag interviews, zegt hij. “Vaak kom ik vloekend terug van een tv-interview. Ik vind mezelf een mondelinge ramp, ik denk te traag. Bovendien ben ik bang dat ik te veel in the picture kom. Ik zou het jammer vinden dat mensen me beu worden, want ik zou nog een jaar of zeventig willen schrijven.” Daarnaast hoopt hij dat zijn boeken meer gerecenseerd zullen worden als hij minder interviews geeft: “Het niveau van de literaire kritiek mag omhoog.”

Helemaal zwijgen doet Verhulst niet. Naar aanleiding van ‘De Intrede Van Christus In Brussel’ zal hij twee interviews geven, één in België en één in Nederland. Hij benadrukt bovendien dat zijn beslissing tijdelijk is.

JoM

Foto Photo News

MEER OVER Dimitri Verhulst

Nu in het nieuws