Elton John-imitator uit Stabroek in halve finale 'My name is'

Print
Stabroek - De vtm-talentenjacht 'My name is' nadert al bijna de apotheose. Nog vijf Vlamingen maken kans op de eindoverwinning. David Van der Jonckheyd (41) uit Stabroek maakte in de voorrondes indruk met z'n vertolking als Elton John.

David is een laatkomer in de wereld van de talentenjachten. "Ik ben een veertiger, maar deed nooit eerder mee aan 'Idool' of 'X-Factor'", zegt hij. "Mijn deelname aan 'My name is' is te danken aan de nieuwe wending die mijn leven nam. Mijn huwelijk liep in 2009 op de klippen. Jarenlang had ik me ingezet voor mijn vrouw en kinderen. Ik was altijd huisvader geweest en had nooit werk gemaakt van mijn carrière. Toen ik vorig najaar voor een zoveelste keer alleen thuiszat stond toevallig de finale van 'My name is'... op. Na afloop kwam in beeld dat men nieuwe kandidaten zocht. Toen trok ik m'n stoute schoenen aan."

David schreef zich in, maar kreeg pas een half jaar later antwoord. "Bedoeling was dat ik een filmpje opnam. In feite had ik al lang geen zin meer om mee te doen. Maar toen kreeg ik een telefoontje dat ik toch maar best kon langskomen. En met resultaat."

Dat David koos voor Elton John is niet toevallig. "Men zegt al jaren dat mijn stem lijkt op die van Elton. Ik zat in de begeleidingsband van Gene Summer. De technieker noemde mij steeds Elton. Ik had lang haar, een zonnebril op en ook de manier waarop ik keyboard speelde leek volgens hem sterk op Elton. De keuze voor Elton was dus logisch. In de halve finale zing ik opnieuw een romantische ballade van Elton."

TOM VETS

Bekijk een fragment:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio