Belgian Lions game over op EK in Litouwen

De Belgian Lions zijn er zaterdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op het Europees kampioenschap basketbal in Litouwen.

kscherpenberg

In Klaipeda verloren de Belgen hun derde groepswedstrijd in groep D met 79-58 van Rusland. Door drie nederlagen in evenveel wedstrijden staan de Belgen met drie punten op de laatste plaats in hun groep en zijn ze zeker uitgeschakeld.

De Belgian Lions vochten in hun derde groepswedstrijd voor wat ze waard zijn en speelden hun beste wedstrijd tot nu toe op dit EK, maar tegen Rusland, het nummer zeven van het EK 2009 en in 2007 nog Europees kampioen, waren ze duidelijk niet opgewassen. De ploeg van Eddy Casteels moest bijna de hele wedstrijd achtervolgen, maar slaagde er wel in om de kloof onder tien punten te houden. In het laatste kwart duwden de Russen het gaspedaal echter dieper in en wisten ze de score verder uit te diepen.

Eerder deze week verloren de Belgen in de openingswedstrijd tegen Georgië (59-81), daarna was Bulgarije te sterk (68-65). Zondag nemen ze het in de vierde groepswedstrijd nog op tegen Slovenië, in de slotwedstrijd wacht Oekraïne.

Eerder op de dag won Oekraïne met 67-56 tegen Bulgarije en was Slovenië te sterk voor Georgië (87-75). In de stand blijven Rusland en Slovenië aan de leiding met het maximum van de punten. Oekraïne, Bulgarije en Georgië volgen met vier punten. Enkel de eerste drie van de groep stoten door naar de volgende ronde.

Vastgoed

Jobs in de regio