Mensenrechtenwandeling "rond de schandpaal" in Heist-op-den-Berg

Print

Mensenrechtenwandeling rond de schandpaal in Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg - Naar aanleiding van 50 jaar Amnesty International organiseert de afdeling Heist-op-den-Berg zondag 4 september vier rondleidingen langs zes Heistse monumenten van mensenrechten.
In Heist dragen meerdere "monumenten", op slechts enkele honderden meters van mekaar, herinneringen mee aan vroegere rechtspraak. Ook de schendingen van de mensenrechten die zich hebben voorgedaan in de geschiedenis worden er uit de doeken gedaan. De wandeling gaat langs het Vredegerecht - de Schandpaal - Huis de Zwaan - Sint Lambertuskerk - Schuermanskelder - en Den Afgrond, waar weerstander, concentratiekampverblijver en schrijver René Lambrechts geboren werd, leefde en overleed.

Gids Jan Peeters legt de link met het werk van Amnesty International, dat ijvert voor rechtvaardigheid en het voorkomen van excessen. AI is al ruim 25 jaar actief in Heist. Na de wandeling een petitie ondertekend voor de Iraanse Sakineh Ashtiani die ter dood veroordeeld werd door steniging na overspel. Een zaak die al jaren aansleept.

Er zijn zondag wandelingen om 14, 15, 16 en 17u. met vertrek en aankomst aan 't Kelderke op 't Kerkplein. Deelname is gratis.

FOTO: De schandpaal boven op de Heistse berg.

FOTO2: René Lambrechts.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio