Nieuwe kinderopvang "Villa Kakelbont" in voormalig gemeentehuis

Sinds 1 september is de nieuwe buitenschoolse kinderopvang van Putte-Centrum ondergebracht in het voormalig gemeentehuis. De kinderopvang veranderde met locatie ook van naam, van "De Wiebels" wordt het "Villa Kakelbont".

De opvang was voorheen ondergebracht in 2 klaslokalen van de dekenij aan de Waverlei. Voor Kind en Gezin was deze infrastructuur niet langer geschikt als opvanglocatie. Het stijgend aantal kinderen zorgde ervoor dat de locatie te klein was. Daarenboven heeft de Huisvestingsmaatschappij van Heist plannen om in de voormalige school een renovatieproject te starten met de bouw van seniorenwoongelegenheden.

"De maatschappij voorziet binnen dit project op de benedenverdieping opnieuw ruimte voor kinderopvang. Dat betekent dat na de renovatie, over enkele jaren, de opvang terug kan keren naar de Waverlei", zegt coördinator buitenschoolse opvang, Claudine Van Hove.

"Tijdens de zomermaanden vonden renovatiewerken plaats in het voormalig gemeentehuis.

De achterzijde van de benedenverdieping en de rechterzijde worden ingericht voor gebruik. De andere zijde van de benedenverdieping wordt ingericht als keuken die kan gebruikt voor de kinderopvang maar ook voor ontvangsten in het oud gemeentehuis. Ook de multifunctionele speelruimte komt er. De achterliggende tuin is volledig ingericht als speelruimte voor de kinderen en krijgt een toegangspoort als afsluiting. De bovenverdieping en de hal blijven voorbehouden voor ceremonies. De totale ruimte is een heel stuk groter dan vroeger en moet de overbevolking opvangen.

"Momenteel hebben wij nog een erkenning voor de vorige ruimte voor 30 kinderen maar wij hebben gemiddeld 50 kinderen. Wij hebben nu een capaciteitsverhoging aangevraagd bij Kind en Gezin", meent Van Hove.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio