Brepoels na ontslag: "Huisman in afwachting van nieuwe job"

Brepoels na ontslag: Huisman in afwachting van nieuwe job

Brepoels na ontslag: "Huisman in afwachting van nieuwe job"

Print
Guido Brepoels, opzij gezet bij STVV, bekomt van de mokerslag die hij dinsdag incasseerde. De ontslagregeling tussen hem en STVV is nog niet achter de rug, maar Brepoels kijkt alweer in zijn gekende stijl vooruit. Immer positief. “Het ontslag kwam hard aan, maar natrappen naar STVV doe ik niet. De periode is té mooi geweest.”

Toen Guido Brepoels dinsdag in allerijl op de club verwacht werd, ’s avonds laat, werd de man die de laatste drie seizoenen ongelooflijke successen boekte op Stayen, zijn C4 onder de neus gedrukt. Ondanks de 1 op 15 een verrassing voor iedereen. “Ik vind het jammer dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken. Ik ben in Sint-Truiden begonnen met 2.500 man in de tribunes. Dat werden er 9.000. Daar ben ik bijzonder fier op.”

Brepoels bengelde onderaan de rangschikking na vijf matchen, maar ook hij had zijn ontslag niet zien aankomen. “Ik dacht dinsdag dat ik voor een transfer of een contractbespreking in Sint-Truiden moest zijn, maar het werd heel wat anders.”

“Jammer, mijn werk was niet af in Sint-Truiden”, herhaalt Brepoels. “Er zit nog heel wat groeimarge in deze groep. Jongens uit eerste klasse of toppers uit tweede klasse konden we niet halen in de transferperiode. En toch zat er enorm veel voetballend vermogen in de groep. We misten alleen nog kracht en ervaring.”

“Of ik naar de derby ga kijken volgende vrijdag? Nee. Ik zal supporteren voor de jongens, maar naar het stadion gaan, dat lukt me niet. Te veel hartzeer.”

“De toekomst? Ondanks mijn eerste ontslag als proftrainer, blijf ik dit een fantastische job vinden. Trainer zijn is als een goede film kijken. Er zit alles in: spektakel, spanning, noem maar op… Alleszins wil ik in de voetballerij blijven. Als er in eerste klasse geen kans komt, probeer ik terug te knokken via tweede. Alles is mogelijk. In afwachting ben ik huisman!”

Luc MARTENS/Gunter SCHOOFS

Meer voetbalnieuws