Internaat Ieper overvol - 12 leerlingen naar B&B

Twaalf leerlingen van middelbare scholen in Ieper brengen de komende drie maanden noodgedwongen de nacht door in een bed & breakfast. Hun internaat heeft onvoldoende plaats.

kscherpenberg

De katholieke middelbare scholen besloten in 2010 weer een internaat te openen. Vorig jaar kregen elf leerlingen er tijdens de werkweek onderdak. Dit jaar nam het aantal echter toe tot 29. Een klein probleempje, want voorlopig is er maar plaats voor zeventien jongeren.

"We hebben dan maar aangeklopt bij bed & breakfast Tempelhof, niet ver van onze school", aldus adjunct-directeur Yves Carton van het Technisch Instituut Heilige Familie in een Corelio-krant. "Daar konden gelukkig de twaalf leerlingen van de tweede en de derde graad terecht. Voor de zeventien internen van de eerste graad hebben we voldoende plaats op school."

Na de kerstvakantie is de uitbreiding van de internaatsvleugel een feit en moeten de twaalf niet langer pendelen - onder begeleiding - tussen school en hun B&B.

De internen moeten hun kamer wel delen in Tempelhof, in tegenstelling tot op het internaat. De privacy lijdt er dus onder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER