Pierre François: "Clubs manier van werken is niet correct"

De afgelopen transferperiode heeft voor heel wat spanningen gezorgd. Pierre François, CEO van Standard, vergeet niet hoe Club Brugge Mémé Tchité wilde strikken.

jlenaerts

Blauw-zwart hoopte de aanvaller op de laatste dag nog te overtuigen. "Toen ik woensdag met Tchité praatte, kreeg hij telefoon van Club-voorzitter Bart Verhaeghe. Ik was verrast, want had zelf niets van Club gehoord. Iemand contacteren die onder contract ligt zonder de directie te horen, is niet toegestaan. Aan het respect van onze club wordt niet geraakt, zowel intern als extern", vertelt hij.

De topman noemt het incident "niet correct". "Clubs manier van werken zal niet zonder gevolg blijven. Ik onthoud dit voor als het nodig is."

Trezeguet

François, die heel wat meer werk had nadat Roland Duchâtelet de nieuwe man in Luik werd, heeft maar van één ding spijt. Mangala verliet volgens hem Sclessin een jaar te vroeg om naar Porto te gaan. "Soms hoor ik dat we spelers te goedkoop lieten gaan, maar dat viel wat mij betreft nog mee."

Ook Standard kreeg een topnaam aangeboden. Volgens François stond David Trezeguet op de transferlijst. "De Fransman werd ons door zijn makelaar aangeboden. Misschien wist hij niet dat de directie van de club veranderd was", besluit de man. De gewezen topper trok uiteindelijk naar Abu Dhabi.

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws