Frank Deboosere bedreigd na noodweer op Pukkelpop

Weerman Frank Deboosere kreeg dreigmails na het noodweer tijdens Pukkelpop. "Moordenaar, je hebt de dood van zoveel mensen op je geweten", kreeg hij te lezen. Het noodweer eiste het leven van 5 festivalgangers.

jlenaerts

Weermannen krijgen steeds vaker kritiek als het weer spelbreker speelt. Vooral na het drama op Pukkelpop waren de commentaren hard. "Wie denk je wel dat je bent met je grote woorden" of "Moordenaar, je hebt de dood van zoveel mensen op je geweten" zijn slechts enkele boodschappen.

"Ik kan je verzekeren: die berichten raken me", bekent Deboosere in een Coreliokrant. Hij krijgt wel vaker dreigmails. "Een keer heb ik zelfs klacht ingediend na een bijzonder agressieve brief. Zelfs Armand Pien werd destijds al geregeld met kritiek bedolven. Ik vrees dat het van alle tijden is, de boodschapper heeft het vaak gedaan."

De VRT-weerman krijgt naar eigen zeggen ook positieve mails. "Zo waren er afgelopen zomer veel mensen die me - omdat het minder goed weer was - bedankten omdat ze eindelijk nog eens 's nachts konden slapen of minder last hadden van astma", besluit de man.

Storm

Vtm-weervrouw Jill Peeters kan niet geloven dat Deboosere zulke mails heeft gekregen. "Verschrikkelijk", vertelt ze in hetzelfde dagblad. "Twee winters geleden heb ik ook geregeld heel hatelijke mails gekregen omdat de wegen glad waren en het verkeer in de soep draaide. Deze zomer kreeg ik de wind van voren nadat ik aankondigde dat het ergste van het onweerseizoen achter de rug was. Nog dezelfde dag meldde een boze lezer me dat het aan de kust wel had gestormd."

Beeld: Photonews

MEER OVER Frank Deboosere