Jan Peumans mist Gordel door boeddhistisch feest

Jan Peumans mist Gordel door boeddhistisch feest

Jan Peumans mist Gordel door boeddhistisch feest

Print
Jan Peumans (N-VA) zal zondag niet deelnemen aan de Gordel. Hij gaat uit "oprechte sympathie" naar het Feest van het boeddhisme in het Waalse Hoei.

Peumans is zelf geen boeddhist, maar schenkt jaarlijks zo'n 2.500 euro aan de tempel van Boeddha in Hoei. "Ik draag het boeddhisme een warm hart toe. Ik ben fan van de dalai lama, de politieke en spirituele leider van Tibet. Ik ontmoette hem zelf in 2006. Ik was erg onder de indruk, die man hééft iets. Wat een charisma", klinkt het in een Coreliokrant.

Zijn bewondering voor het boeddhisme is ook terug te vinden in zijn thuishaven Riemst. Daar wordt elk jaar op 10 maart, de nationale feestdag van de Tibetanen, de Tibetaanse vlag aan het gemeentehuis opgehangen. "Als burgemeester ben ik daarvoor door het ministerie van Binnenlandse Zaken ooit op de vingers getikt. Vreemde vlaggen hangen mag zogezegd alleen als een staatshoofd op bezoek komt. Onzin, natuurlijk." In de gemeente is ook een Tibetstraat terug te vinden, ingehuldigd door Jan Peumans.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws