"Geen specifiek antifraudebeleid nodig voor diamantsector"

Er is geen specifiek antifraudebeleid nodig voor de diamantsector. Dat beweert ontslagnemend staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V).

jlenaerts

170 Antwerpse diamantairs hebben zo'n 700 miljoen euro zwart geld op Zwitserse bankrekeningen staan. Heel wat toplui uit de sector zijn betrokken en een krant van Mediafin beweert dat een op de vier in de diamanthandel fraudeert.

Lees ook: Honderden diamantairs houden 1 miljard dollar verborgen

"Het gaat maar over 25 procent, dat betekent dat drie vierde wel correct werkt, vermoed ik", steekt de staatssecretaris van wal aan VRT. "Voor een aantal sectoren is er een specifiek antifraudebeleid, dat zijn sectoren die ook op een lijst van de Nationale Bank staan." Volgens hem is zo'n beleid niet nodig voor de diamantsector. "We moeten een kader creëren om de fraude te bestrijden, maar we kunnen niet voor elke sector apart een specifiek beleid uittekenen", aldus Devlies.

Klachten over de diamantsector worden wel aangepakt, zegt de CD&V'er. Volgens het dagblad zijn er echter amper klachten uit die sector. Devlies wil pas eventuele maatregelen nemen als het onderzoek is afgerond.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER