Huis van Oscar toont bekende Lierenaars van vroeger

Huis van Oscar toont bekende Lierenaars van vroeger

Huis van Oscar toont bekende Lierenaars van vroeger

Print
Lier - In het Huis van Oscar loopt een tijdelijke tentoonstelling van nooit eerder getoonde portretten van bekende en minder bekende Lierenaars. Ze zijn alle van de hand van kunstschilder Oscar Van Rompay.
Het Huis van Oscar, de voormalige woning van Oscar Van Rompay (1899-1997), nu privémuseum, bezit in zijn rijke collectie niet minder dan 88 portretten.
Daarvan werden nu 25 portretten op basis van hun schilderkunstige kwaliteiten geselecteerd. "Ze zijn stuk voor stuk een staalkaart van de diverse paletten die Oscar gebruikte en van zijn zeer gevarieerde schilderstijl, passend bij de stemming van het moment. De meeste tentoongestelde werken werden geschilderd in de tweede helft van de vorige eeuw", zegt Willy Schuermans, voorzitter van de vzw Oscar Van Rompay.

"Oscar Van Rompay schilderde vooral mensen die hij op een of andere manier mocht of wat beter kende. De bezoeker van deze tentoonstelling maakt dus kennis met familieleden van Oscar, met een handvol kennissen onder wie enkele geneesheren, die in de tweede helft van vorige eeuw in het Lierse enige bekendheid genoten. Er hangen ook portretten van enkele kunstenaars die nog voortleven in het collectieve geheugen van de Lierenaar."

Tot 30 oktober, open op donderdag, vrijdag en zondag van 14 tot 17u. Info: www.huisvanoscar.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio