Meyrem Almaci lijsttrekker voor Groen! in Antwerpen

Zaterdag kiest Groen! tijdens een congres de lijsttrekker voor de lokale verkiezingen van volgend jaar in Antwerpen. Meyrem Almaci (35) is de enige kandidate.

In 2006 was Freya Piryns het Antwerpse boegbeeld van Groen! Volgend jaar zal Meyrem Almaci de strijd aanbinden met onder meer Patrick Janssens, Bart De Wever en Filip Dewinter.

“Deze keuze is goed doordacht en besproken”, zeggen Almaci en Piryns. “Wij willen op deze manier duidelijk maken dat in onze partij geen interne strijd woedt en dat we als een team naar de kiezer gaan.”

Groen! kan in Antwerpen ook rekenen op de inzet van Mieke Vogels, Bart Staes en partijvoorzitter Wouter Van Besien, die mikt op een verlenging van zijn mandaat als districtsvoorzitter van Borgerhout.

“We hebben een sterke ploeg, die we mobiliseren om vanaf 2013 mee te besturen in een nieuwe meerderheid met een socialer en groener programma dan het centrumrechtse beleid van de huidige coalitie”, aldus Almaci en Piryns.

Als Groen! in het nieuwe college zou stappen, dan moet Almaci kiezen tussen een mandaat als schepen – mogelijk de eerste van allochtone origine in Antwerpen - en haar rol als fractieleider in de Kamer. “Dan kies ik voor Antwerpen”, zegt ze. “Ik ben geen lijsttrekker voor de schijn.”

LM

Foto Photo News

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio