Franky Van der Elst nieuwe coach van STVV

De kogel is door de kerk. Franky Van der Elst wordt de nieuwe trainer van STVV. Hij volgt daar de ontslagen Guido Brepoels op. Van der Elst komt over van tweedeklasser Lommel United.

ikerremans

Na Guido Brepoels is Franky Van der Elst de tweede trainer die van Lommel United naar STVV vertrekt, voor het beëindigen van zijn contract.

Franky Van der Elst was trainer van Germinal Beerschot (1999-2003) en van KSK Lokeren (2003-2004). Daarna was hij assistent-trainer bij Club Brugge (2005-20007) en kwam hij via FC Brussels in januari 2009 bij Lommel United terecht.

Guido Brepoels moest dinsdag boeten voor de slechte resultaten. De 50-jarige Limburger was sinds 2008 aan de slag bij Sint-Truiden. In 2008-2009 leidde hij het team van tweede naar eerste klasse en het jaar daarop bereikte hij met STVV meteen de play-offs om de landstitel. Vorig seizoen eindigde Sint-Truiden op de twaalfde plaats. Nu liep het heel wat minder goed. Na vijf speeldagen deelt Sint-Truiden met één punt de laatste plaats met Westerlo.

De trainerswissel bij Sint-Truiden is de tweede van het seizoen. Bij landskampioen Racing Genk stapte Franky Vercauteren zelf na twee speeldagen op, om in de Verenigde Arabische Emiraten coach te worden van Al-Jazira. Hij werd dinsdag opgevolgd door de Nederlander Mario Been. Vrijdag 9 september staan de twee nieuwe trainers in hun eerste opdracht meteen tegenover elkaar. Sint-Truiden ontvangt dan Genk in een wedstrijd van de zesde speeldag.

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL