Rik en Jeanne vieren 75ste huwelijksverjaardag

Rik en Jeanne vieren 75ste huwelijksverjaardag

Rik en Jeanne vieren 75ste huwelijksverjaardag

Print
Ranst - Rik De Winter en Jeanne Smits beloofden elkaar eeuwige trouw op 29 augustus 1936. Precies 75 jaar later krijgen ze burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) en de schepenen over de vloer om hen te feliciteren met hun albasten jubileum. Het feest met de drie dochters, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen werd in Schilde gevierd.
Ze wonen nog altijd in hun huis in de Processieweg waar hun inwonende dochter Martha hen helpt met de dagelijkse klusjes. “Ik word volgend jaar honderd maar mijn zus die in een Antwerps rusthuis woont is nog drie jaar ouder. Ik lees nog alle dagen de krant en de aardappelen kan ik ook nog schillen maar als ons Martha niet bij ons zou wonen zouden we het hier niet lang kunnen volhouden” geeft Jeanne toe.

Ze werd in 1912 in Wommelgem geboren en woonde er in het kasteeldomein Ternesse waar haar vader boswachter was. Twee jaar later werd Rik in Wijnegem geboren. Hij verloor zijn moeder toen hij nog maar vier was en zo belandde Rik bij zijn grootouders langs vaders kant in een Oelegemse boerderij. Rik en Jeanne kregen oog voor elkaar toen ze in de jaren dertig bijna buren werden in de Ranstse Vaartstraat. “Ze vonden ons nog wel te jong maar we hadden snel een oogje op elkaar en in augustus 36 zijn we dan getrouwd. “Ik woonde in het begin in bij de ouders van Jeanne want haar hulp kon er toen niet gemist worden. Ik was diamantslijper maar na 1945 ben ik van het kleine steentje overgestapt naar de bakstenen want dan werkte ik in de bouw. Tot aan mijn pensioen was ik magazijnier bij de bouwfirma Verbeeck.”

Ze wonen nu al sinds 1953 in de Processieweg en Rik wandelt nog wel en ook in de tuin wil hij nog wel eens werken. Ze hebben al heel wat feestelijkheden achter de rug maar alles wordt erg bescheiden gehouden. “We proberen het vooral rustig te houden en veel feestgedruis hoeft niet” zegt dochter Martha die wel toegeeft dat ze al uitkijken naar de honderdste verjaardag van haar moeder en het volgende jubileumfeest is een eiken jubileum. Afspraak in 2016.

Sylvain Liekens

Foto: Patrick De Roo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio