"Drugsdealers leveren nu strijd in de Brederodestraat"

Na de Seefhoek en Borgerhout veroorzaken dealers ook veel overlast in de Brederodestraat op het Zuid. “’s Nachts vechten ze hier om territorium”, zegt CD&V-politicus Ergun Top.

jrosquin

Volgens Top (foto), die in de straat een advocatenkantoor heeft heerst er overdag een gemoedelijke sfeer in de straat, maar wordt er toch volop gedeald, op straat en in enkele cafés. "Als de nacht valt gaan de dealers met elkaar op de vuist", zegt Top. "Mensen doen hier in de buurt ’s nachts geen oog meer dicht. Als dit blijft duren dan ben ik er zeker van dat enkele winkeliers met knuppels de straat op gaan.”

Top vroeg de dealers al om op te hoepelen, maar kreeg meteen een doodsbedreiging. Volgens de politicus moet enkele cafés die 24-uur open zijn, een sluitingsuur worden opgelegd.

Volgens plaatselijke winkeliers is het een fenomeen van de laatste maanden. De drugsdealers zouden jongemannen zijn van tussen 18 en 24 jaar, die van buiten de buurt komen. Het zou vooral gaan om mannen van Bulgaarse en Marokkaanse origine. Vele winkeliers voelen zich niet meer veilig en bedreigd.

Sacha Van Wiele

Foto: Patrick De Roo

Lees het hele artikel in de vrijdakrant van Gazet van Antwerpen - editie Metropool

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio