Tieners stelen taxibusje voor ogen eigenaar

Tieners stelen taxibusje voor ogen eigenaar

Tieners stelen taxibusje voor ogen eigenaar

Print
Hoboken - Guido Illegems uit de Pauwenstraat verzorgt taxivervoer van en naar de luchthaven. Dinsdag werd zijn minibus voor zijn neus gestolen door twee tieners. De politie vond de wagen terug.

“Ik stopte rond 14u aan mijn brievenbus en wilde de post uithalen. Ik liet de sleutels op de wagen (een Opel Vivaro, red.) zitten. Seconden later reden twee tieners met de auto weg. Ze kwamen amper boven het stuur uit.”

Hij belde meteen zijn echtgenote: “Ze pikken mijn wagen.” De schoonvader van Guido zette de achtervolging in. “Hij verloor het busje uit het oog. Ook de politie kon de dieven niet stoppen. We bleven de buurt uitkammen. De politie vond de wagen om 21.30u in een doodlopende straat in de wijk Moretusburg.”

Paniek

“Volgens mij panikeerden ze omdat ze werden achtervolgd. Ze hebben de wagen achtergelaten, maar namen wel de sleutels mee. Vermoedelijk om het busje later op te halen. Ik schat de daders niet ouder dan 12-13 jaar.”

De man had het dinsdag niet onder de markt om zijn klanten te helpen. “Ik kan het busje geen minuut missen. Gelukkig lieten de daders de wagen volledig intact achter. Na het sporenonderzoek kreeg ik de wagen woensdag terug.”

AK, SYMA

Foto: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio