1/2

Mel Gibson moet zijn ex 750.000 dollar

De in ongenade gevallen Hollywoodster Mel Gibson moet zijn voormalige partner Oksana Grigorieva 750.000 dollar betalen in het kader van een akkoord over het gedeelde hoederecht van het dochtertje van de Australisch-Amerikaanse acteur-regisseur en de Russische zangeres. Dat heeft een rechter woensdag in Los Angeles beslist.

Sinds hun scheiding in de lente van 2010 voerden beiden een bittere strijd over het hoederecht over de nu 22 maanden oude Lucia.

Rechter Peter D. Lichtman bepaalde voorts dat geen van beiden een boek over de ex-partner mag schrijven. Met Grigorieva maakte Gibson herhaaldelijk zijn bijnaam als Mad Mel waar: zo ontsnapte hij begin dit jaar nog ternauwernood aan de gevangenis nadat hij van echtelijk geweld was beschuldigd.

Voor de Russische is de uitspraak licht teleurstellend. Zij had op een financiële compensatie in de miljoenen gerekend. Bovendien wou zij het bezoekrecht voor Gibson fel beknotten.

Gibson was eerder - bijna dertig jaar - gehuwd met de Australische Robyn Moore. Dat huwelijk was, Gibsons glansrol als 'Lethal Weapon' indachtig, goed voor zes zonen en één dochter. In april 2009 vroeg Moore echter de scheiding aan.

De voorbije jaren haalde de nu 55-jarige Gibson zelden nog met filmnieuws de kranten. Dat werd ruimschoots gecompenseerd door nieuws over dronkenschap, antisemitisch geachte uitspraken, verkeersovertredingen en de vechtscheiding.

NIET TE MISSEN