Aarde, water, lucht en vuur weer verenigd in De Schorre

Op de tweede gratis editie van 'Xtreme Xperience' in De Schorre, zondag 4 september, geeft u er de adrenaline de vrije loop. Veilig rondkijken kan ook.

boey jan

Een van de vele blikvangers op 'Xtreme Xperience' is Belgisch kampioen Flatland BMX Gilles Van de Sompel (24), geboren in Wilrijk en wonend in Schilde. Flatland BMX is in het wereldje de moeilijkste discipline. "Kort komt het er op neer dat je allerlei kunstjes uithaalt op je BMX op een liefst biljartvlakke ondergrond van zo'n tien vierkante meter, waarop goed rollen mogelijk is en er voldoende grip is voor de banden", legt Gilles Van de Sompel uit.

Het leuke aan zijn sport vindt Gilles Van de Sompel dat hij hierdoor veel kan reizen, demo's geven en mensen leren kennen. Hij zou er kunnen van leven maar een ongelukje kan al snel aan deze loopbaan een einde maken. Daarom houdt hij zijn gewone job aan. "Fier ben ik op mijn BMX die ik zelf heb ontworpen en die Chimara Bikz voor me maakte. Mijn andere sponsor is de kledij van Belgische makelij 'Death Shred!', die zich vooral op het wereldje van de Xtreme- en straatsporten heeft gegooid", besluit hij.

Het tweede gratis evenement 'Xtreme Xperience' kan u in De Schorre beleven.

Een dag vol adrenaline, met gratis demonstraties en workshops tussen 10 en 17uur.

Ze verlopen volgens de thema's aarde, lucht, water en vuur, www.xtremexperience.be en www.deschorre.be. , www.gillesvandesompel.com.

Jan BOEY
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners