'Vermist' filmt in Tielrode

In het langverwachte nieuwe seizoen van Vermist, dat op 7 november van start gaat, zit een volledige aflevering die zich in het Waasland afspeelt.

Jonas Rosquin

Dinsdag vonden er opnames plaats in caravanpark Waesmeer in Tielrode bij Temse. "We zochten een caravanpark dat we er een beetje aftands en verlaten konden doen uitzien", zegt regisseur Jan Verheyen. "Ik ben zelf afkomstig van Temse en ken de streek er zeer goed. Ik wist dat er in Tielrode een caravanpark was omdat ik daar vroeger kwam in de nabijgelegen feestzaal De Rietgors. Ik heb vervolgens die locatie gesuggereerd aan de productie van Vermist, en mijn voorstel werd goedgekeurd. Alle locaties die voor een bepaalde aflevering nodig zijn zoeken we om logistieke redenen telkens dicht in de buurt. Voor deze aflevering, die 'Sabine' heet, staan er nog drie draaidagen gepland op de terreinen van de vroegere Boelwerf. Ook worden er opnames gemaakt in een statig herenhuis aan de Kasteeldreef. Alles bij mekaar zitten we een dikke week in de streek van Temse te draaien."

Voor Thuisactrice Marleen Merckx, die in deze aflevering een gastrol heeft, waren deze opnames voor Vermist een beetje bijzonder. Het was immers de allereerste keer dat haar dochter Britt mee op de set stond. Verheyen is erg te spreken over het talent van de jonge Britt. "We wisten ook wel dat Britt amper ervaring als actrice had. Daarom opteren we bewust niet voor zware spelscènes. Ze moet een zwaar ziek meisje spelen dat veel moet hoesten en kuchen. Ze heeft zich perfect van die taak gekweten."

Een grote sfeerreportage leest U woensdag in Gva, regio Waas&Dender.
TOM VETS

Foto's:

Gert Cools
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio