Half-internaat voor kleuters erg populair

Half-internaat voor kleuters erg populair

Half-internaat voor kleuters erg populair

Print
Mechelen - Steeds meer ouders schrijven hun kleuter in voor een half-internaat, waarbij het kind van 7 tot 19 uur op school kan blijven, ook in de vakanties. Het eerste kleuterklasje van het half-internaat van de Centrumschool heeft 175 inschrijvingen en dat van De Vlindertuin heeft er 60.
Kleuterschool De Vlindertuin in de Cypriaan de Rorestraat is sinds dit schooljaar in handen van basisschool Go Shil! De kleuterschool wordt vanaf donderdag 1 september een half-internaat. "Vorig jaar zijn we met dat systeem begonnen in de kleuter- en lagere klassen van onze Centrumschool in de Louizastraat. Door ons eigen succes barsten we uit onze voegen. Op 1 september hebben we in de Centrumschool vier eerste kleuterklassen van telkens 22 tot en met 27 leerlingen. In de loop van het jaar komen daar nog eens tachtig kleuters bij. Wellicht moeten we een deel van die extra kleuters onderbrengen in onze nieuwe school in De Vlindertuin. Daar hebben we dit schooljaar twee eerste kleuterklassen van telkens dertig leerlingen", zegt directeur Bart Pepermans.

Voor- en naschoolse opvang

Op het half-internaat kunnen kleuters terecht van 7 tot 19 uur. "Ze kunnen hier een ontbijt, een warm middagmaal en een avondmaal nemen. Tijdens de middag kunnen ze terecht in een speciale slaapklas onder toezicht van een ervaren kinderverzorgster. Natuurlijk zijn de ouders niet verplicht om hun kleuters hier van 7 tot 19 uur te laten blijven. De kinderen moeten enkel verplicht aanwezig zijn tussen 8u30 en 15u20. Maar de meeste ouders laten hun kinderen wel langer blijven. De voorschoolse opvang is gratis vanaf 7u45 en de naschoolse tot 16 uur. Voor de andere uren moeten de ouders 0,70 euro per halfuur betalen. De kleuters moeten met hun boekentasje langs een scansysteem passeren als ze binnen- en buitengaan. Elke maand betalen de ouders een som volgens het aantal uren dat op de elektronische chipkaart van hun kleuter staat", zegt Pepermans.

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 31 augustus.

CWil

Foto: Joris Herregods
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio