KA Beveren breidt sportaanbod uit met wielrennen

Print
Beveren-Waas - KA Beveren breidt vanaf 1 september haar sportaanbod uit met de optie wielrennen. Verder krijgen alle leerlingen van het eerste een netbook waarmee ze in de klas aan de slag kunnen.
"De plannen om ook wielrennen aan te bieden, rijpen al een tweetal jaar. Die wielersport is bijzonder populair in de regio en in Vlaanderen kan je met uitzondering van de topsportschool vrijwel nergens een toegespitste opleiding volgen", legt directeur Flor Van Gheem uit.

De school zou graag topkinesist David Bombeke, die sterk verankerd is in de internationale wielerwereld, en José De Cauwer, cocommentator bij wielerwedstrijden en zelf voormalig wielrenner, strikken als gastdocenten. "Er zijn contacten maar voorlopig is er nog niks concreet. Dieter De Clercq, een man met veel kennis van de wielersport, wordt de vaste docent", vertelt Van Gheem.

Dit schooljaar start KA Beveren nog met een andere nieuwigheid. Er werden zo'n 130 netbooks, ofwel kleine labtops, aangekocht voor de leerlingen van het eerste jaar. Het is de bedoeling dat ze die steeds meenemen naar het volgende jaar, waardoor na zes jaar alle leerlingen zo'n netbook in bezit hebben.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio