Mario Been: "Ongelooflijk blij met deze kans bij Genk"

Mario Been: Ongelooflijk blij met deze kans bij Genk

Mario Been: "Ongelooflijk blij met deze kans bij Genk"

Print
"Ik ben ongelooflijk blij dat ik deze kans krijg. Er zijn veel trainers die zonder werk zitten en ik krijg een club die vorig jaar kampioen werd en die dit jaar Champions League speelt", verklaarde kersvers Genk-trainer Mario Been dinsdag op zijn persvoorstelling.

De 47-jarige Nederlander tekende een contract voor één seizoen zonder optie. Tot vorige maand was hij trainer van Feyenoord. Daar stapte hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op, toen bleek dat de selectie het vertrouwen in hem verloren had. Bij Genk is hij de opvolger van Franky Vercauteren, die voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emeriaten koos.

"Ik besef wel dat het een moeilijke taak is om Vercauteren op te volgen", stelde Been. "Mijn doel is in de eerste plaats om de play-offs met de eerste zes te halen. Wij zijn wel actief op drie fronten, competitie, beker en Europees."

"Van het Belgisch voetbal weet ik niet zo veel af", geeft Been toen. "Maar ik heb met Hans Visser en Pierre denier twee assistenten die mij erg snel kunnen voorlichten. Ik zal trouwens op een appartement in Genk komen wonen om zo snel mogelijk de spelers en het team te leren kennen. Alleszins kan ik niet wachten om aan de slag te gaan."

Foto Jeffrey Gaens

Meer voetbalnieuws