Genkse defensie versterkt met Sarr (ex-Standard) en Argentijn Masuero

Genkse defensie versterkt met Sarr (ex-Standard) en Argentijn Masuero

Genkse defensie versterkt met Sarr (ex-Standard) en Argentijn Masuero

Print
Racing Genk heeft zich versterkt met de Senegalese international Mohamed Sarr (foto). De verdediger speelde van 2005 tot 2010 voor Standard. Daarnaast tekende ook de Argentijnse verdediger Abel Masuero voor de Limburgers.

Het afgelopen seizoen kwam Sarr (27) uit voor het Spaanse Hércules, maar na een jaar keert hij dus terug naar België. Bij Genk tekende hij een contract voor één jaar, met een optie op een bijkomend seizoen.

Masuero, een 23-jarige Argentijn, tekende voor vier jaar. Hij komt over van Gimnasia La Plata. Volgens Zuid-Amerikaanse bronnen aanvaardde die club een bod van 1 miljoen dollar (694.000 euro) van Genk.

Bij Genk moeten Sarr en Masuero de defensie versterken na het uitvallen van de Duitser Torben Joneleit. De centrale verdediger is zeven maanden buiten strijd nadat hij het afgelopen weekend zijn voorste kruisband scheurde.

Benteke

Benteke werd dinsdag met succes medisch gekeurd en tekende een contract voor vier jaar. De 20-jarige spits is een jeugdproduct van Standard, maar maakte in 2007 al eens de overstap naar Racing Genk en speelde daar zijn eerste minuten in eerste klasse.

In januari 2009 keerde hij naar Standard terug. Dat leende hem in 2009-2010 aan KV Kortrijk en afgelopen seizoen aan KV Mechelen uit.

Meer voetbalnieuws