Zetes boekt 20% meer winst

Het beursgenoteerde Zetes heeft in de eerste jaarhelft van 2011 een nettowinst geboekt van 2,797 miljoen euro. Dat is 20% meer dan in dezelfde periode van 2010.

jvangeyte

Zetes legt zich toe op de herkenning van personen en goederen. Het bedrijf werkt daarvoor onder meer met systemen van barcodes, stemherkenning, radiosignalen, slimme kaarten zoals de elektronische identiteitskaart en biometrie, de herkenning van personen op basis van hun ogen.

In het eerste halfjaar van 2011 slaagde Zetes erin om voor 103,998 miljoen euro aan facturen uit te schrijven. Dat is 17,3% meer dan in dezelfde periode van 2010. De stijging kwam vooral op rekening van de herkenning van personen, waar de omzet met 46,8% toenam tot 26,2 miljoen euro. Bij de goederenidentificatie steeg de omzet met 9,9% tot 77,8 miljoen euro.

Voor de goederenidentificatie verwacht Zetes geen herhaling van de groei die werd opgetekend in het tweede semester 2010 gezien de macro-economische toestand verslechtert. Voor de identificatie van personen gaat het bedrijf uit van gelijkaardige omzetten in Israël, Portugal en België. In Ivoorkust laat de politieke stabilisatie een terugkeer toe naar de normale volumes voor de uitgifte van paspoorten en een positieve bijdrage van dit contract aan het resultaat.

JVG

Nu in het nieuws