Resilux ziet verkoop flessen toenemen

Print
De beursgenoteerde groep Resilux heeft over het eerste halfjaar van 2011 een nettowinst geboekt van 8,012 miljoen euro. Dat is 10,5% meer dan in dezelde periode van 2010.

Resilux maakt voorvormen, die nadien door de drankenproducent tot volwaardige PET-flessen worden geblazen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Wetteren en productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en de VS.

In de eerste jaarhelft van 2011 stegen de verkochte volumes met 14,5% ten opzichte van de eerste helft van 2010. De omzet dikte zelfs met 30,6% aan tot 155,3 miljoen euro. Dat de omzet sneller steeg dan de verkochte volumes kwam omdat het bedrijf de hogere kosten voor grondstoffen en energie doorrekende aan zijn klanten.

Door de goede weersomstandigheden in het voorjaar was het seizoen vroeg gestart en werden reeds in het tweede kwartaal hoge volumes gerealiseerd. De verkochte volumes stegen het sterkst in Duitsland, Frankrijk en Oost- en Centraal-Europa.

De mindere klimatologische omstandigheden in Europa in de maanden juli en augustus zullen dan weer een impact hebben op de resultaten van het tweede semester van 2011.

Resilux verwacht nu dat de kasstroom uit zijn operationele activiteiten voor het volledige jaar 2011 in lijn zal liggen met 2010.

JVG

Nu in het nieuws