Slechte communicatie zorgt voor vuile straten

Slechte communicatie zorgt voor vuile straten

Slechte communicatie zorgt voor vuile straten

Print
Stabroek - In tegenstelling tot vorige jaren liggen veel Stabroekse straten en de jongste tijd vuil bij. Goten worden overwoekerd door onkruid. Raadslid Victor Dieltjens wilde weten waarom. Een slechte samenwerking tussen politie en gemeentelijke diensten ligt aan de basis hiervan.
Schepen van Milieu Rudi Staes (sp.a) gaf toe dat vooral de goten er vuil en vol met onkruid bijliggen. "Tot voor twee jaar zorgde een firma hiervoor. Zo'n veegcontract is duur. Onze diensten plaatsen enkele dagen op voorhand verkeersborden om op de veegdag geen auto's in de straten te parkeren. Veel bewoners trekken zich daar niets van aan. Sommigen zetten hun wagen zelfs voor de deur van de buren, zodat het voor hun huis netjes is. Waar geparkeerde auto's staan, kan de goot niet worden schoongeveegd. Op die plek blijft het onkruid staan en zaait zich binnen de kortste keren verder. De gemeente betaalt wel de volle pot", begint Staes zijn uitleg.

"De politie weigert stelselmatig op te treden tegen foutief geparkeerde auto's. Daarom besloten de gemeentelijke diensten geen verkeersborden meer te plaatsen die zeggen dat de straten autovrij moeten zijn op de dag van het vegen. Het resultaat zijn vuile straten", besluit Staes.

Korpschef Luc Gers nuanceert. "Vorig jaar hebben we een steekproef gedaan. Op het moment dat de verbodsborden werden gezet door de gemeentediensten noteerden wij de nummerplaten van alle wagens die stonden geparkeerd. Het werd een lijst van drie bladzijden vol. Op de veegdag stond er geen enkele meer. Deze manier van werken rendeert niet voor ons." Erik Vandewalle

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio