Labiele man steekt zichzelf in brand in Wommelgem

Print

Labiele man steekt zichzelf in brand in Wommelgem

Wommelgem - Op de parking voor het kantoor van de lokale politie langs de Herentalsebaan in Wommelgem heeft een man zichzelf dinsdagmiddag rond 15 uur in brand gestoken. De politie greep meteen in en kon het vuur snel blussen.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Volgens onbevestigde berichten heeft de man over tachtig procent van zijn lichaam brandwonden opgelopen, waardoor hem slechts geringe overlevingskansen worden toegedicht.

Over het motief van de man, die een psychiatrisch verleden heeft, is nog niets bekend. Dat zegt de lokale politie van de zone Minos. Het zou gaan om een 19-jarige man zonder gekende verblijfplaats.

'Niets geroepen'

"De man heeft voor zover bekend niets geroepen en had geen slogans of iets dergelijks bij zich. Het is niet duidelijk waarom hij zichzelf in brand heeft gestoken", aldus commissaris Johan Wonnink van de lokale politie.

Volgens Wonnink had de man geen recente problemen met de politie en is het dan ook lang niet zeker of de actie tegen de politie gericht was. De identiteit van de man wordt voorlopig niet bekendgemaakt.

Met benzine overgoten

De jongeman zou de aandacht van de aanwezige agenten hebben gewekt door op de ruit van het kantoor te tikken. Vervolgens wandelde hij naar de parking, overgoot zich met benzine en stak zichzelf in brand.

Foto: BFM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio