Twee mannen aangehouden voor levering vuurwapen in moordzaak Schellebelle

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft in het onderzoek naar de moord op de 37-jarige Eddy V. uit Schellebelle twee nieuwe verdachten aangehouden. Dat bevestigt het Dendermondse parket dinsdag. Het gaat om een 32-jarige man en een 36-jarige man, die het vuurwapen geleverd zouden hebben.

drombouts

De twee worden beschuldigd van medeplichtigheid aan moord en worden verdacht van het leveren van het vuurwapen. Ze werden maandagavond door de onderzoeksrechter aangehouden.

De nieuwe aanhoudingen brengen het totaal in de zaak op negen mensen, van wie er na de vrijlating van de zwangere Candy D. zeven in de cel blijven.

Eddy V. werd op 11 juli doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. Candy D. (26) werd als zevende verdachte aangehouden in de zaak. Ze is de dochter van Berlinda V. en de vriendin van David C., de 29-jarige schutter die bekentenissen heeft afgelegd.

De vrouw, die zeven maanden zwanger is, mag dinsdagavond de gevangenis van Brugge verlaten.

Prosper V., de 70-jarige vader van het slachtoffer, twee andere kennissen van de familie en de twee uitvoerders van de moord zitten nog in de cel. Berlinda V., de zus van het slachtoffer, werd eerder vrijgelaten door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent.

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio