Bassie en Adriaan in 3D

Print
Bassie en Adriaan maken binnenkort hun rentree als personages in een 3D-animatie. Dat hebben producenten Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst, die de rechten van het duo beheren, dinsdag bekendgemaakt.

In november wordt een speciale game-app gelanceerd met de beroemde clown en acrobaat in de hoofdrollen. In het spel voor onder meer de iPad moeten Bassie en Adriaan allerlei opdrachten vervullen. Het is de bedoeling dat de 3D-animaties van het spel ook de basis gaan vormen voor een tekenfilmserie rond het tweetal. De animaties zijn ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Creative Graphics.

Bas en Aad van Toor, die een kwart eeuw in het circus en in televisieseries hebben opgetreden als Bassie en Adriaan, zijn zelf betrokken bij de creatieve ontwikkeling van de game en serie. Ook andere karakters uit de series zullen terugkeren in het spel.

"We willen een hele nieuwe generatie kennis laten maken met Bassie en Adriaan en de tijdloze personages veiligstellen voor de toekomst", stelt producent Scholte.

Nu in het nieuws