Parket sluit vondst nieuwe babylijkjes in Kessel niet uit

Parket sluit vondst nieuwe babylijkjes in Kessel niet uit

Parket sluit vondst nieuwe babylijkjes in Kessel niet uit

Print
Het parket van Mechelen laat deze week nog verdere zoekacties uitvoeren op het terrein van de oude bioscoop van Kessel, waar vorige week donderdag een babylijkje in verregaande staat van ontbinding werd ontdekt. De nu 47-jarige moeder, die daar een tijd verbleef, had het kindje achtergelaten in een zak en beweert dat het doodgeboren was.

Omdat de vrouw al eerder veroordeeld werd voor het dumpen van een baby die gestorven was na een val, neemt het Mechels parket nu geen enkel risico.

Geuren

De zoekacties vorderden dit weekend slechts moeizaam, omdat het vele afval in het gebouw geuren verspreidde die de speurhonden in de war brachten. Dat werd intussen verwijderd, maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost.

"Op het terrein stond ook nog heel wat begroeiing dat moest worden opgeruimd zodat de honden hun werk kunnen doen. Door die werken zijn echter nog eens heel wat geuren vrijgekomen die dat bemoeilijken. Het kan dus nog even duren voor we het doorzoeken van het terrein kunnen afronden", zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen.

Volgroeid baby'tje

Intussen is nog steeds niet duidelijk wat de moeder ten laste zal worden gelegd. "Het was een zo goed als volgroeid baby'tje, maar of het levend ter wereld is gekomen kan de wetsdokter niet meer vaststellen", aldus nog Poelmans. Indien eventuele verdere verhoren geen extra informatie meer opleveren, kan de vrouw enkel het niet aangeven van een geboorte en een inbreuk op de begrafeniswet worden aangewreven.

Nu in het nieuws